logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Ekmek Miksi Ruşeymli

Vizyon Ekmek Miksi Ruşeymli

Ruşeym Ekmeği Karışımı

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon Premium ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur.İyi bir fermantasyon sağlanması açısından hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir.İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır.Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır.

Fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

Ambalaj : 25 kg'lık kraft torba

UYGULAMA ŞEKLİ;

Vizyon Premium Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0.6 - 1.2 kg

Su : 15-16 kg