logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Ekmek Miksi Çavdar Ekşili

Vizyon Ekmek Miksi Çavdar Ekşili

Ekşili Çavdar Ekmeği Karışımı

 

Ekşili  Çavdar Ekmeği Karışımı - Vizyon

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon Premium ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur. İdeal bir ekşili çavdar ekmeği hazırlamak adına, İyi bir fermantasyon sağlanması, dolayısıyla hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir. İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır. Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır. 

 

İdeal bir ekşili çavdar ekmeği karışımı için, fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

 

Ekşili  Çavdar Ekmeği Karışımı - Vizyon | Ambalaj

25 kg'lık kraft torba

 

Ekşili  Çavdar Ekmeği Karışımı - Vizyon | Uygulama Şekli

Vizyon Premium Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0.6 - 1.2 kg

Su : 15-16 kg