logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Ekmek Miksi Esmer Çok Tahıllı

Vizyon Ekmek Miksi Esmer Çok Tahıllı

Çok Tahıllı, Esmer Ekmek Karışımı

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon Premium ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur.İyi bir fermantasyon sağlanması açısından hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir.İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır.Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır.

Fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

Ambalaj : 25 kg'lık kraft torba

UYGULAMA ŞEKLİ;

Vizyon Premium Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0.6 - 1.2 kg

Su : 15-16 kg