logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Ekmek Miksi Köy

Vizyon Ekmek Miksi Köy

Köy Ekmeği Karışımı

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon köy ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur.İyi bir fermantasyon sağlanması açısından hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir.İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır.Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır.

Fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

Uygulama Şekli

Vizyon Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0,6 - 1,2 kg

Su: 15-16 kg

Avantajları

  • Kolay ve yüzde yüz kullanım oranı.
  • Hamurun su emilimini ve dayanıklılığını arttırır, kolay işlenmesini sağlar.
  • Üretilen ekmekler doğal ve mükemmel bir lezzete sahiptir.
  • Standart köy ekmeği tadındadır.
  • Daha uzun tazelik ve raf ömrü sağlar, kesilirken ufalanmaz.
  • Daha hızlı ve ekonomik bir üretim sağlamanıza büyük oranda katkıda bulunur.