logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Tahıllı Ekmek Miksi

Vizyon Tahıllı Ekmek Miksi

Tahıllı Ekmek Karışımı

 

Neden Vizyon Tahıllı Ekmek Karışımı?

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon tahıl ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur.İyi bir fermantasyon sağlanması açısından hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir.İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır.Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır.

Vizyon tahıllı ekmek karışımını fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

 

Vizyon Tahıllı Ekmek Karışımı | Uygulama Şekli

Vizyon Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0,6 - 1,2 kg

Su: 15-16 kg

 

Vizyon Tahıllı Ekmek Karışımı | Avantajları

  • Kolay ve yüzde yüz kullanım oranı.
  • Hamurun su emilimini ve dayanıklılığını arttırır, kolay işlenmesini sağlar.
  • Vizyon tahıllı ekmek karışımı ile üretilen ekmekler doğal ve mükemmel bir lezzete sahiptir.
  • Standart tahıl ekmeği tadındadır.
  • Daha uzun tazelik ve raf ömrü sağlar, kesilirken ufalanmaz.
  • Daha hızlı ve ekonomik bir üretim sağlamanıza büyük oranda katkıda bulunur.