logo

Magpa

Ürünler

Vizyon Çavdar Ekmeği Miksi

Vizyon Çavdar Ekmeği Miksi

Çavdar Ekmeği Karışımı

Vizyon Ekmek Miksi ile Çavdar Ekmeği Nasıl Yapılır?

Yaş maya ile karıştırılan Vizyon çavdar ekmek miksi su ilavesi ile spiral yoğurucularda 5-6 dakika veya klasik yoğurucularda 20-25 dakikalık sürelerde istenen hamur kıvamı oluşana kadar yoğrulur. İyi bir fermantasyon sağlanması açısından hamur sıcaklığının 23-25 ˚C olması önemlidir. İlk fermantasyona alınan hamur 8-10 dakika dinlendirildikten sonra hamur ağırlığı isteğe bağlı olarak 300-500 gr olarak kesilir ve yuvarlanır. Daha sonra ara fermantasyon sürecine alınıp 3-4 dakika daha bekletildikten sonra 30-35 ˚C ‘de  %75-80 rh’da fermantasyona bırakılır.

İdeal bir çavdar ekmeği için, fermantasyon süresi yaz aylarında 35-40 dk, diğer mevsimlerde 50-60 dk’dır.

 

Vizyon Ekmek Miksi - Çavdar Ekmeği | Uygulama Şekli

Vizyon Ekmek Miksi : 25 kg

Yaş Maya: 0,6 - 1,2 kg

Su: 15-16 kg

 

Vizyon Ekmek Miksi - Çavdar Ekmeği | Avantajları

  • Çeşitli formlardaki çavdar ekmekleri, çavdarlı sandviç ekmekleri ve rol ekmeklerinin kolay pişirilmesini sağlar.
  • Hamurun su emilimini ve dayanıklılığını arttırır, kolay işlenmesini sağlar.
  • Üretilen çavdarlı ekmeklerin elastik bir içyapı kazanmasını sağlarken, gevrek bir kabuk elde edilir.
  • Tadı ve lezzeti hoştur ve mükemmel bir ekşiliğe sahip standart çavdar ekmeği tadındadır.
  • Daha uzun tazelik ve raf ömrü sağlar, kesilirken ufalanmaz.